Reinier Bavinck:

Reinier is een veelzijdig musicus en theatermaker. Na zijn conservatoriumopleiding directie en piano volgde hij vele trainingen in met name zang en theater. Hij is op vele artistieke fronten werkzaam. De afwisseling, dwarsverbanden en kruisbestuiving tussen zijn werkzaamheden ervaart hij als zeer inspirerend. Zijn veelzijdigheid zet hij onder meer in als docent van Scholen in de Kunst in Amersfoort, waar hij werkt als koor- en muziektheaterdocent. Daarnaast werkt Reinier als zelfstandig cultureel ondernemer. Als artistiek leider van Muziektheatergroep Totaal maakte hij vele spraakmakende musicalproducties, waaronder de zelfgeschreven musicaleenakter Held of Hype? Ook is hij dirigent van het Verenigd Utrechts Symfonie Orkest. Opvallend daarbij is zijn voorliefde voor originele programma’s in een vaak theatrale context.

Reinier wordt regelmatig gevraagd om concepten te ontwikkelen voor muziektheaterprojecten en die te regisseren. Voorbeelden hiervan zijn de jaarlijkse theatrale presentaties van Kom (kinderen ontdekken muziek) in Theater De Flint in Amersfoort en het project Percultural breekt los!, een muziektheatervoorstelling met zang en percussie.

(Ga hier naar de website van Reinier voor meer info over hemzelf)

 

Workshop: “Koormetamorfose”

Bij veel koren is het besef doorgedrongen dat hun concert ook qua presentatie wat te bieden moet hebben. Er wordt veel geëxperimenteerd met het variëren van opstellingen, soms ook met choreografieën. Maar niet zelden wordt voorbijgegaan aan de basis van een goede presentatie: lichaamsbewustzijn en de verbinding van muziek, tekst, intentie en beweging. Door gerichte oefeningen en het trainen van vaardigheden wordt in deze workshop gewerkt aan de ,uzikaliteit en uitstraling van het koor.

 

De workshop wordt gegeven in de danschool Lensink (in het theater) en elk koor wat zich hiervoor inschrijft levert een nummer aan (digitaal en vroegtijdig naar info@popkoorfestival.nl), voert dit nummer voor Reinier op waarna Reinier hier met het koor mee aan het werk gaat. De workshop duur plm 45 min. Kosten zijn € 75,–