“Workshops en Jury”

Het is wederom gelukt twee kanjers te contracteren voor het 7de PopkoorFestival.

 

Workshop van Marieke van Dijk

“op zoek naar de zeggingskracht van een lied”

Sinds 1999 is Marieke afgestudeerd dramadocent en regisseur, maar ook werkzaam als actrice en zangeres. Sinds de oprichting van MAZE ben ik werkzaam als stagingsdirector. Bij MAZE vinden we staging erg belangrijk! We werken met een aantal vaste elementen die ik graag in mn workshop uitleg, zoals energie en focus en groove. Aan de basis van elke staging ligt: interpretatie en expressie!

In de workshop gaan we dus op zoek naar de zeggingskracht van het stuk van jullie keuze!

Elk deelnemend koor levert een lied naar keuze aan, voert dit ten overstaan van Marieke uit en gaat daarna met haar met de uitvoering aan de slag

 

(Marieke heeft nog geen website)

 

Workshop van Merel Martens: 

Sound shuffle

Veel zangers denken dat ze maar op 1 manier kunnen zingen; dit is hun stem. Maar niets is minder waar! Merel laat zien hoe je zangtechniek in kunt zetten om de sound van je koor of stemgroep uit te breiden. Op die manier zet je een dynamisch optreden neer dat je publiek verrast!

 

 

(ga naar de pagina van Merel voor meer info)

 

 

Jury tijdens het Festival: 

De Jury bestaat ’s middag uit Marleen Spierings samen met, of Marieke van Dijk of Merel Martens.

 

Marleen start in 2009 met haar bachelor Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2015 met een 8 afstudeert. Marleen starte in september 2016 met een Masteropleiding Vocal Leadership. Daarnaast startte zij haar eigen Vocal Group EDGE op in Utrecht en is zij co-conductor bij Maze Voices in Rotterdam.

Marleen Spierings

(ga naar de pagina van Marleen voor meer info)

 

’s Avonds zullen Merel, Marieke en Marleen de Jury vormen.