De Workshops

 De workshops zijn min of meer verkorte versies van workshops die de leiders normaal geven; mocht je als koor geïnspireerd zijn door één van de leiders en meer wil ervaren, dan kun je natuurlijk altijd zelf contact met ze opnemen om voor je eigen koor een uitgebreide workshop te organiseren. Contact en andere info vindt je hier.

 

 De workshops van Harjo Pasveer dragen de titel: Stijlgerichte Zangtechniek voor Koorzangers”.

Harjo: “Er is een groot verschil in stemgebruik tussen Rock, RMB, SW, jazz of klassiek etc. Je krijgt inzicht / grip op die verschillen en leert ze toepassen op jullie eigen repertoire.

(lees hier meer info over Harjo en de workshop)

 De workshops van Reinier Bavinck heten: “Koormetamorfose.

Reinier: “Voor mij is de essentie dat het verhaal van een popsong zo overtuigend en expressief mogelijk over het voetlicht komt”.

(lees hier meer info over Reinier en de workshop)

 

Het MiddagFestival 

Het MiddagFestival kenmerkt zich door ongedwongenheid. Het staat elk koor vrij een optreden te verzorgen zoals het haar goeddunkt. De middag staat open voor alle Popkoren. Het optreden van elk koor met maximaal 5 nummers wordt na het optreden becommentarieerd door Tessa Kortenbach en ze zal hier en daar wat handreikingen doen tot verbeteringen dan wel verdieping. Ook koren die ‘s avonds aan de competitie meedoen mogen gerust inschrijven voor een optreden op de middag (alleen mogelijk bij voldoende plaats). Bij elk optreden wil de organisatie graag gehoor geven aan “theaterwensen“ van het koor; hoe je het wil hebben qua licht, geluid of video, in overleg komen we een heel eind.

(lees hier meer info over Tessa )

 

De PopkoorFestivalBand

Het PopkoorFestival kenmerkt zich door de altijd aanwezige PopkoorFestivalBand olv Peter Smedinga die tussen de optredens van de koren door bekende hits uit heden en verleden brengt waarbij het de bedoeling is dat iedereen mee kan zingen; teksten worden duidelijk geprojecteerd. Deze formule zorgt ervoor dat elke editie een feest is waarbij je aanwezig wilt zijn.

(lees hier meer over de PopkoorFestivalBand)

 

 

Het Gezamenlijk diner

 Wat ook nu weer niet ontbreekt is de mogelijkheid gezamenlijk de inwendige mens te voorzien. Een mooie gelegenheid om wat te netwerken en ervaringen uit te wisselen. De chef d ‘cuisine van de Meenthe maakt weer een smakelijke hap.

  

Het AvondFestival 

Ondanks het motto van het Festival “In music you only compete with yourself“ wordt er toch een winnaar uitgeroepen van dit Festival. Een professionele jury beoordeeld de diverse optredens en roept een winnaar uit. Er wordt geluisterd naar de zangtechnische kwaliteiten maar er wordt zeker ook gekeken naar choreografische en andere expressies die elk koor op de bühne brengt. Dit keer wordt er ook gekeken naar hoe men het fenomeen “Popmuziek“ tot uiting komt. De sfeer die om popmuziek hangt onderscheidt zich toch altijd. Het is wat vaag; doe ermee wat je goed dunkt.

 

Popkoor Together

Popkoor Together gaat op herhaling!! Op 8 februari 2014 tijdens het 2de PopkoorFestival was dit koor uit Alkmaar al present om de afsluiting van het Festival voor z’n rekening te nemen.

…..EN WAT VOOR AFSLUITING!!…..  Werkelijk de hele zaal stond op z’n kop, wat een sfeer en energie.

Nu zitten ze volop in de voorbereiding van een nieuwe show: “The Wall of Fame”. In deze show wordt een tribute gebracht aan vele artiesten die hun sporen in de muziekwereld al ruimschoots verdiend hebben. De prachtige songs uit dit grote muzikale oeuvre ontroeren en verrassen, en worden omlijst door visuele effecten. Kortom: deze show staat garant voor een heerlijke avond vol muzikale hoogtepunten waarbij u kunt swingen, dansen, zingen maar vooral zult genieten. Popkoor Together brengt deze show op 6 januari 2018 in theater Cool in Heerhugowaard. Uiteraard zullen ze tijdens de afsluiting van het 6de PopkoorFestival hoogtepunten uit deze show voor ons brengen. Genieten !!!

(kijk voor meer info over Together op hun site)

 

Inschrijving voor een workshop bedraagt € 75,00

Inschrijving voor het middag/avondfestival bedraagt € 75,00 (**)

De maaltijd kost U slecht € 9,00 p.p.

 

 

(*) Tijdstippen zijn indicatief. E.e.a. is afhankelijk van bijv. aantal deelnemers.

(**) Koren die deelnemen aan het AvondFestival mogen zich ook inschrijven voor ’s middags (bij voldoende ruimte) en zijn daarvoor dan vrij van inschrijvingskosten