De Workshops

 De workshops zijn min of meer verkorte versies van workshops die de leiders normaal geven; mocht je als koor geïnspireerd zijn door één van de leiders en meer wil ervaren, dan kun je natuurlijk altijd zelf contact met ze opnemen om voor je eigen koor een uitgebreide workshop te organiseren. Contact en andere info vindt je hier.

 

 De workshops van Marieke van Dijk dragen de titel: “op zoek naar de zeggingskracht van het stuk van jullie keuze!”.

Sinds 1999 afgestudeerd dramadocent en regisseur, maar ook werkzaam als actrice en zangeres.

 

De workshops van Merel Martens heten: “Sound Shuffle.

Merel Martens won de titel Dirigent van het Jaar 2018 tijdens de Nationale NKF Finale 2018  (NKF Finale 2018)

 

(lees hier meer info over Merel en haar workshop)

 

De Festival divisie

Het MiddagFestival kenmerkt zich door ongedwongenheid. Het staat elk koor vrij een optreden te verzorgen zoals het haar goeddunkt. De middag staat open voor alle Popkoren. Het optreden van elk koor met maximaal 5 nummers wordt beoordeeld door een vakkundige jury. Dit jaar zal er ook in deze divisie een prijs uitgereikt worden, een Workshopbon van € 250,00 beschikbaar gesteld door Theater de Meenthe voor het meest aansprekende koor. Bij elk optreden wil de organisatie graag gehoor geven aan “theaterwensen“ van het koor; hoe je het wil hebben qua licht, geluid of video, in overleg komen we een heel eind.

 

Het Gezamenlijk diner

 Wat ook nu weer niet ontbreekt is de mogelijkheid gezamenlijk de inwendige mens te voorzien. Een mooie gelegenheid om wat te netwerken en ervaringen uit te wisselen. De chef d ‘cuisine van de Meenthe maakt weer een smakelijke hap.

  

De Kampioendivisie

Ondanks het motto van het Festival “In music you only compete with yourself“ wordt er toch een winnaar uitgeroepen van dit Festival. Een professionele jury beoordeeld de diverse optredens en roept een winnaar uit. Er wordt geluisterd naar de zangtechnische kwaliteiten maar er wordt zeker ook gekeken naar choreografische en andere expressies die elk koor op de bühne brengt. Dit keer wordt er ook gekeken naar hoe men het fenomeen “Popmuziek“ tot uiting komt. De sfeer die om popmuziek hangt onderscheidt zich toch altijd. Het is wat vaag; doe ermee wat je goed dunkt.

 

MAZE Voices

Twintig talentvolle zangers en zangeressen vormen samen MAZE. Het is een diverse groep met zangers uit het hele land. Onder leiding van Merel Martens komen zij op woensdagavond samen in Rotterdam. De Vocal Group put uit eigen repertoire maar zingt ook bijzondere covers. Verlies jezelf in een lijnenspel van melodieën en laat je a-MAZE-en. Verdwaald zijn was nog nooit zo heerlijk!

MAZE staat voor vocale muziek die uitdagend en toegankelijk is!
De identiteit van de groep wordt grotendeels bepaald door de leden en hun creatieve inbreng.

(kijk voor meer info over Maze op hun site)

 

(*) Tijdstippen zijn indicatief. E.e.a. is afhankelijk van bijv. aantal deelnemers.